Zencefil Çayı Faydaları: Zencefil, bol yağış alan ılıman iklim kuşağı ülkelerinde yetişen bir bitkidir. Yoğun bir kokusu ve tadı bulunan zencefil çayı, faydaları ile bilinir. Bu içecek, oldukça kolay hazırlanabilir. İşte zencefil çayı yapımı ve malzemeleri:
Zencefil Çayı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Zencefil çayı için gerekli olan malzemeler şu şekildedir:
1 adet taze zencefil
1 adet limon dilimi
2 adet portakal dilimi
1 adet tarçın çubuğu
Bir çaydanlık kadar su
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?
Öncelikle taze zencefilden, ortalama olarak iri bir ceviz büyüklüğünde bir parça keserek bu parçayı ince ince dilimleyin. İsterseniz rendeleyebilirsiniz. Daha sonra bir adet limon dilimi, iki adet portakal dilimi ile beraber taze zencefili bir çaydanlıktaki ya da küçük bir tenceredeki suyun içine koyun. Yaklaşık olarak yirmi dakika kadar kaynatın.
Çay demlendikten sonra bir adet tarçın çubuğunu da çaya ilave edin ve on dakika bekleyin. Eğer normal zamanlarda da çayı şekerli içmeyi seven biriyseniz, çay fincanına koyduğunuz çayın üzerine yarım tatlı kaşığı bal da dökebilirsiniz.Ballı zencefil çayı ile hem şeker ihtiyacınızı karşılar hem de faydasını kat ve katFakat portakal dilimleri bu çaya yeterince şeker tadı verebileceğinden dolayı bal eklemeniz tavsiye edilmez.
Eğer diyabet hastalığı bulunan biriyseniz iki adet yerine bir adet portakal dilimi kullanabileceğiniz gibi çay için sadece limon dilimlerini de kullanabilirsiniz. Fakat hiçbir tatlandırıcı malzeme kullanmazsanız çayın tadı biraz acı olabilir…
Zencefil Çayı Faydaları Nelerdir?
Bu sağlıklı ve besleyici çayın faydaları doğal olarak zencefilin faydaları ile kabul edilebilir. Dolayısıyla zencefil çayı faydaları çeşitli ağrılara, enfeksiyonlara, kanser hücrelerine, mide başta olmak üzere sindirim sistemi organlarına, kalp sağlığına ve solunum yollarına karşı vücudun güç kazanmasını sağlar. Bundan dolayı ise zencefil çayının faydaları , insan vücudu için çok önemli etkilere sahiptir.
1 – Zencefil Çayının Kalp Sağlığına Faydaları Nelerdir?
Halk arasında “kötü kolesterol” olarak da bilinen LDL tipi kolesterolü düşürmekte oldukça başarılı olan zencefil çayının faydaları arasında kalp sağlığına faydası en önemlisi, kalp krizi riskini azaltmasıdır. Ayrıca kalp ve damar sağlığı ile ilgili olan bazı sorunlarla ortaya çıkabilen inme durumları da yeterli zencefil tüketilmesi halinde neredeyse hiç görülmeyebilir.
2 – Zencefil Çayının Kanser Hücrelerine Etkileri Nelerdir?
Günlük olarak iki ya da üç damla kadar zencefil yağı tüketimi veya bir fincan ya da bardak zencefil çayı tüketimi, özellikle kolon kanseri riskini azaltır. Fakat günlük katı zencefil tüketimi sadece 2 – 3 gram ile sınırlı olmalıdır. Hamilelik durumunda zencefil tüketilmesi tavsiye edilmez.
Bunun dışında zencefil, yumurtalık kanserine sebep olan bazı kanser hücrelerinin üremesini de engeller. Bundan dolayı zencefil çayının kanser hücrelerine etkilerinden de söz edilebilir.
3 – Zencefil Çayı ve Ağrılara Etkileri Nelerdir?
Zencefil çayının ağrılara etkileri daha çok iskelet sistemi ile alakalı olan ağrı türlerinde görülür. Örneğin romatizma ağrıları ve çeşitli eklem ağrıları, bu çayın en fazla iyi geldiği ağrı türleridir. Ayrıca adet sancıları ve adet krampları da zencefil tüketimi ile azaltılabilir. Bu bitkinin ağrı kesici özelliği ise sinir uçlarında bulunan çeşitli hücreler üzerindeki etkisinden kaynaklanır.
4 – Zencefil Çayının Enfeksiyonlara Etkileri Nelerdir?
Zencefil çayının enfeksiyonlara etkileri genel olarak mantar enfeksiyonlarında daha açık bir şekilde ortaya çıkar. Ayrıca gıda zehirlenmeleri ve çeşitli sindirim sistemi enfeksiyonlarında da en etkili bitkilerin başında zencefil gelir. Bu durumlarda zencefil çayı tüketilmelidir. Ayrıca kantaron yağı nasıl yapılır yazımız ile faydalı bir yağ ve yapılışını inceleyebilirsiniz.
Zencefil Çayı Faydaları ile ilgili bu yazıyı da okumanızı öneriyoruz. Dyt. Derya Mergen / Beslenme ve Diyet/ VM Medical Park Kocaeli
Zencefilin faydaları nelerdir?
Zencefil Çayı Faydaları isimli konumuza kendi düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Zencefil Çayı Faydaları konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz.